1998-12-23: Den svenska Mac OS 8.5.1-uppdateraren är släppt.

1998-12-18: Den svenska Mac OS 8.5.1-uppdateraren väntas i början av nästa vecka enligt en artikel i Svenska MacPressen.

1998-12-07: Apple har släppt en uppdatering till amerikanska Mac OS 8.5.1. Enligt en pressrelease fixar den följande: "Mac OS 8.5.1 remedies problems associated with CD-ROM installation, AppleScript, and a rarely-seen data corruption problem. There is also improved support for third party ADB devices, such as joysticks. Mac OS 8.5.1 also includes an updated version of Sherlock, which improves communication through Internet proxy firewalls, and adds plug-ins for Internet sites such as Amazon.com, barnesandnoble.com, CNN Interactive, Direct Hit, GoTo.com, and LookSmart.".
Uppdaterare för andra språk väntas under december.

1998-11-30: Apple har en speciell julkampanj på iMac för utbildningssektorn. Det rekommenderade priser är 8.995:- exkl moms. Priset gäller t o m julafton och enbart för institutioner, dvs ej för anställda. 8.995:- är ett fantastiskt pris för en så kapabel dator med G3-processor, 512 KB nivå 2-cache, 32 MB internminne, 6 MB videominne, 4 GB hårddisk, 24x CD-spelare, 10/100 Mbit ethernet, 56K modem, inbyggd 15" skärm m m. Även om den primärt är tänkt som en hemdator passar den utmärkt på kontor också - förutsatt att man inte är beroende av disketter och inte behöver större bildskärm än den inbyggda.

En artikel om Mac-nytt ur kommade nummer av Datacentralen informerar finns nu tillgänglig.

1998-11-27: På tisdag 1/12 kl 15:30 (obs! eftermiddagstid) har MacinLund månadsmöte. Mötet sker denna gång hos Apple-återförsäljaren Comit på Dalbyvägen 22 (se karta) och på programmet står:

Då Comit bjuder på landgång efter mötet önskar de förhandsanmälan till christel.mansson@comit.net eller via telefon 150 400. Som vanligt är alla välkomna, både MacinLund-medlemmar och andra intresserade.

1998-11-20: Lunds universitet har för avsikt att teckna ett ramavtal med tre-fyra leverantörer av Mac OS-kompatibla datorer (i praktiken Macintosh). Ett förfrågningsunderlag finns ute och svar skall vara inne senast i början av januari. Det nya avtalet väntas träda i kraft i början av nästa år.

1998-11-16: Microsoft har släppt en uppdaterare för svenska Office 98 som fixar problem med Mac OS 8.5.

LDCs temadag om datakommunikation äger rum på onsdag i aulan i kårhuset på LTH (KH på kartan). Jag kommer att prata om Mac-nyheter c:a 15:40 - 16:05. Kan du inte komma eller vill läsa i förväg vad jag kommer att prata om, så titta på mina anteckningar (med en mängd länkar). Jag kommer att arbeta med materialet fram till onsdag, så det kommer att bli en hel del uppdateringar fram till dess.

1998-10-28: Apples ramavtal med Statskontoret gick egentligen ut vid halvårsskiftet, men har förlängts till att gälla året ut. Om det därefter kommer att förlängas ytterligare är oklart. Pga detta håller Lunds universitet på att förbereda upphandling av ett eget ramavtal med en eller flera Apple-återförsäljare. Tidsplanen är att upphandlingen skall påbörjas i början av november och att ramavtal skall tecknas under januari nästa år. Fördelarna med att ha ett ramavtal (via Statskontoret eller i egen regi) är:

1998-10-26: På nästa tisdag, 3/11, är det dags för månadasmöte i MacinLund. Eva Pethrus från Microsoft kommer hit och pratar om och visar Microsoft Office 98. Passa på att lära dig mer om detta viktiga programpaket. Det är även ett utmärkt tillfälle att ställa frågor och framföra feedback till Microsoft. Mötet är öppet för alla. För att så många som möjligt skall kunna komma är detta ett eftermiddagsmöte och vi startar därför kl 15:30. Lokal är sal C, Kemicentrum, LTH. Notera redan nu alltså detta i din almanacka:

1998-10-22: FWB har släppt en uppdaterare för hårddiskverktyget HDT 2.5.3. Största nyheten är "Hard Disk ToolKit is compatible with Mac OS 8.5.". I förra veckan släppte de motsvarande för den mindre versionen HDT PE 2.5.3.

Apple System Profiler (Apple Systeminformation) är ett mycket bra verktyg som ingår i Mac OS 8. Det installeras automatiskt i Apple-menyn. Senaste versionen, som medföljer Mac OS 8.5, är kraftigt förbättrad. En av mina favoritfunktioner är att man inte bara kan se hur mycket minne som är installerat, utan också exakt hur många och hur stora minneskretsarna är. Det underlättar avsevärt när man funderar på att bygga ut internminnet.

Netscape 4.5 är senaste versionen av Netscape. Den finns enbart för PowerPC. Jag har kört den ungefär en vecka och tycker den är en klar förbättring. Det är märkbart snabbare och stabilare. Dessutom tycker jag om möjligheten att ha en list med viktiga bokmärken tillgängligt i varje webb-fönster. Tyvärr stoppar installeraren in två helt onödiga tillägg: AIM Menu och Idle Time; kasta dem efter installationen. För de flesta användare är det nog också bäst att köra anpassad installation och klicka bort alla alternativ. Då får man bara det man behöver...

MacinTouch har idag info om en något uppdaterad iMac (alla liggande beställningar konverteras automatiskt):

1998-10-16: Apple, som har brutet räkenskapsår, visar ett resultat för 97/98 på 309 miljoner dollar, vilken är en enorm förbättring jämfört med året innan som slutade i en förlust på 1045 miljoner dollar. Apple har nu gått med vinst i fyra kvartal i rad och kan i och med det sägas vara tillbaka som stabilt företag igen. Omsättningen har sjunkit något från sju till sex miljarder dollar, men trots det har resultatet förbättrats med nästan 1.5 miljard dollar!
Apples lager motsvarar nu bara sex dagars försäljning, vilket är en klar fördel och treden går mot att allt fler datorer tillverkas först efter beställning. Apple har tidigare gjort stora förluster på att ha haft jättelager av "fel" datorer, samtidigt som efterfrågan varit stor på andra modeller.
På börsen har Apple stigit med c:a 200% i år, vilket är skyhögt över index.

Försäljningen av iMac går bra. Under de sex första veckorna såldes drygt en kvarts miljon iMac. 30% av dem gick till tidigare datorlösa hushåll och var åttonde till hushåll som tidigare hade PC.

1998-10-15: Mac OS 8.5 lanseras nu på lördag den 17/10. Apple har en pressrelease och info om Mac OS 8.5. En glad överraskning är att lanseringen sker samtidigt på åtta språk, inklusive svenska. Vi slipper alltså vänta de vanliga "inom 90 dagar" på en svensk version av Mac OS 8.5.

1998-10-13: I det PM som ligger till grund för beslutet om "Begränsning av antalet datorarbetsplatsmiljöer för Lunds universitets administrativa system" finns följande passus:

Detta bör läsas i sitt sammanhang. Begränsningarna som förutspås gäller främst för UB och andra som uppdaterar information i Lolita. För vanliga sökningar finns både terminal- och webb-åtkomst. I ett svar från Gert Andersson, LDC (som är mycket väl insatt i bibliotekssystemen) framgår följande:

Hela brevet finns tillgängligt.

1998-10-12: Jag har fått ta del av en brevväxling mellan AU-chef Arne Sundström och Peter Möller, som är datoransvarig på datalogi. Arne skriver bl a så här i sitt svar till Peter på frågan om det är ok att på ett eller annat sätt köra PC-klienter för de administrativa systemen på Mac:

Hela brevet finns tillgängligt.

1998-10-01: Tidningen Affärsvärlden har i sitt senaste nummer en större analys av Apple.En av artiklarna finns tillgänglig via deras webb.

1998-09-30: Mac OS 8.5 är färdigt och kommer inom några veckor att börja distribueras. Räkna med en massiv reklamkampanj runt introduktionen!

För den som är intresserad av att köra Windows-program på Mac (kan vara aktuellt i dessa tider), så rekommenderas följande två tillfällen:

1998-09-29: Punkter från dagens möte med nätansvariga vid universitetets institutioner finns tillgängliga.

1998-09-24: Apple-återförsäljarna Comit och Studentlitteratur har bilagt sin tvist. Det innebär att båda företag åter säljer Apple-utrustning till universitetskunder. Se vidare en artikel i Svenska MacPressen.

1998-09-23: Apple har manualer för de flesta produkter tillgängliga i Acrobat-format på nätet.

1998-09-22: En artikel om Apple-nytt ur kommande nummer av vår kundtidning Datacentralen informerar finns nu tillgänglig.

1998-09-17: Beslut om "Begränsning av antalet datorarbetsplatsmiljöer för Lunds universitets administrativa system" har tagits av rektor utifrån ett PM från förvaltningschef Peter Honeth.

1998-09-15: Symantec har släppt en uppdaterare till Norton Antivirus 5.0.2. Symantec kommer även inom kort att släppa Norton Utilities 4, som bl a klarar det nya diskformatet HFS Extended. Bland övriga nyheter finns en fri uppdaterare till Virtual PC 2.1.1 och en kommersiell uppgradering till Retrospect 4.1.

Till skillnad från de negativa skriverierna om Apple kontra andministrativa system så är det kul att kunna konstatera att när Oracle och dess VD Larry Ellison demonstrerade Oracle 8 igår i New York, så valde de att göra det på..., just det, en iMac!

I samband med MacLund-mässan håller Apple ett seminarium på förmiddagen den 6 oktober.

1998-09-11: Svenska MacWorld uppger att svenska Apple startar butik på nätet i natt på adressen http://www.apple.se/store.

1998-09-09: Sydsvenskan har en artikel idag med rubriken "Varannan dator måste bytas ut". Den syftar på att Lunds universitet är på väg att standardisera på PC för arbetsplatser som använder centrala administrativa system. Det är en utveckling som varit på gång minst ett halvår, men som det varit tyst internt om; såvitt jag vet finns det ännu ingen officiell information som spridits till de som berörs och inte heller något officiellt beslut (även om ett sådant är att vänta). Problemet har sin grund i att universitetet inte lyckats förmå dem som utvecklar programmen att göra (användbara) klienter för Macintosh; det är inget fel på Macintosh-datorerna i sig. Viktigt att poängtera är också att detta gäller just för användning av centrala administrativa system. Övrig datoranvändning (ordbehandling, kalkyl, grafik, layout, web, e-post, lokala system etc) berörs inte alls. Som AU-chef Arne Sundström säger i artikeln berörs c:a fem procent av universitetets persondatorer (de Macintosh-datorer som idag används mot centrala administrativa system). Vad det gäller Macintosh så är det ungefär tio procent (500 st) datorer som kommer att behöva bytas ut mot PC, medan resterande 90 procent inte berörs. Ganska långt från rubrikens "varannan" alltså.

1998-09-08: Apples nya hemdator iMac (som duger bra på kontoret också) lanseras i Sverige på lördag. Studentlitteratur hänger på som om det vore bokrean och öppnar redan kl 00.00 på lördag morgon 12/9. Priset där för iMac är 11.120:- exkl moms.

1998-09-07: Stairways Software har släppt Anarchie Pro 3.0. Anarchie är den absolut bästa ftp-klienten för Mac. Nytt i version 3 är bl a:

1998-09-02: I samband med Seybold-mässan i San Francisco passade Apple på att introducera några nyheter:

1998-08-24: Svenska Apple kommer att lansera iMac lördagen den 12:e september. Rekommenderat pris är 13.995:- inkl moms, dvs c:a 10.995:- exkl moms.

Apple har lanserat snabbare modeller i PowerMac G3-serien. Priserna sänks också.

Mac OS 8.5 (Allegro) väntas i svensk version i mitten av oktober (amerikansk version kommer i september).

1998-08-06: Apple-återförsäljaren Avancera i Malmö har gått i konkurs. Se även en artikel om dess nyligen avgångne VD Anders Östergren.

Svenska MacPressen uppger att Apple kommer att starta AppleStore (butik på nätet) i Sverige den 15 september.

Apples gamla sverige- och europachef Sören Olsson har uttalat sig om bl a Microsoft och Apples strategier i en intressant artikel i Computer Sweden.

Svenska Apple har sänkt priset på den minsta modellen i PowerBook G3-serien.

1998-07-16: För tredje kvartalet i rad rapporterar Apple vinst. Denna gång är vinsten $101 miljoner. Omsättningen har dock minskat en del jämfört med motsvarande kvartal förra året till ungefär $1400 miljoner, men samtidigt har marginalerna ökat något. Totalt för 97/98 så har Apple på tre kvartal tjänat $203 miljoner att jämföra med en förlust på $884 miljoner föregående år. Börskursen ligger på årshögsta, strax över $34.

1998-07-13: Apple har släppt Disk Copy 6.3.

Apple och MacinTouch har referat från Steve Jobs keynote på MacWorld. iMac lanseras den 15:e augusti och kommer med ett 56k-modem istället för 33.6k.

1998-07-08: En svensk version av Microsoft Office 98 finns nu att hämta hem för institutioner som är med i Select-systemet.

Steve Jobs håller en keynote idag på MacWorld Expo i New York kl 15 svensk tid.

1998-06-24: Svenska MacWorld och Svenska MacPressen uppger att Apples svenska VD Göran Nygren avgår. I samband med detta omorganiserar Apple så att Norden blir en egen region. Den, och även Sverige, kommer att ledas av dansken Ole Andersen som redan tidigare var chef för gamla regionen norra Europa.

Apple har släppt AppleShare IP 6.0 beta 2.

1998-06-18: Apple har släppt Disk First Aid 8.2 (ett program för att reparera hårddiskar). Nytt i 8.2 är att den även kan reparera startskivan, dvs den hårddisk man startat datorn med. Den klarar också av att reparera fler typer av fel. Disk First Aid och kommersiella TechTool Pro 2 är de enda program som kan reparera HFS+-diskar (Mac OS Extended). Använd aldrig Norton Utilities för att försöka reparera en HFS+-disk, då det garanterat misslyckas. Norton Utilities 4 kommer i sommar och den kommer då att klara HFS+.

1998-06-12: Apple har släppt Drive Setup 1.5 (ett program för att formatera Apple-hårddiskar).

1998-06-10: MacinLund installerade igår (äntligen) en färgskrivare, Apple Color LaserWriter 12/600, i klubblokalen. Kortläsaren är överflyttad från den gamla skrivaren, Apple LaserWriter IIg, till färgskrivaren och samma kort som tidigare fungerar med den nya skrivaren. Rutinerna för debitering är i övrigt inte helt fastställda än.

1998-06-02: Det var lite dåligt med med uppdateringar sedan utvecklarkonferensen, vilket jag beklagar. Jag har nu skrivit en längre artikel om mina intryck därifrån och vad som hänt på Apple den senaste tiden. Läs den! (Länken ovan till artikeln innehåller även bilder - nedan finns en textversion utan bilder.)

1998-05-06: Det kommer att hända en hel del kring Apple de närmaste tio dagarna. Idag håller Steve Jobs ett tal (passa på att titta på hur Apples hemsida ser ut idag!). Nästa vecka är det dags för Apples årliga konferens för utvecklare, WWDC. MacCentral har en översikt över vad som händer på WWDC (dock, ingen kan förstås i förväg veta vad Steve Jobs kommer att göra under sin keynote där). Samtidigt kommer positiva nyheter som att Apples börskurs tangerar $30-strecket (vilket den inte gjort på ett år) och att Quicken ändrar sig och kommer att fortsätta utveckla Mac-program.

1998-05-04: MacWEEK har detaljerad info om de nya PowerBook-modeller Apple väntas släppa senare i veckan.

1998-05-03: Comit meddelar att de pga den rättsliga tvist som en av dess delägare befinner sig i med Studentlitteratur förbjudits sälja Apple-produkter till Lunds universitet.

1998-04-29: Apple har släppt HyperCard 2.4.

Apple och Hewlett-Packard har ett samarbete kring bläckstråleskrivare.

1998-04-27: Symantec har en betaversion av Norton Antivirus tillgänglig. Produkten kommer att ersätta SAM.

1998-04-23: Apples bolagsstämma avhölls igår, utan dramatik. MacWEEK och MacinTouch har rapporter därifrån.

1998-04-16: Apple rapporterar vinst för andra kvartalet i rad. Vinsten uppgår till $55 miljoner, jämfört med en förlust på $708 miljoner motsvarande kvartal förra året. Omsättningen har dock minskat med 12% till $1.4 miljarder, men trots det ökade antalet sålda datorer med 8%.

1998-04-03: Svenska Mac OS 8.1-CDn är klar.

1998-03-31: Apple har släppt QuickTime 3 för både Mac och PC.

1998-03-20: Svenska Apple har ett pressmeddelande om svenska Mac OS 8.1.

Apples har info om den årliga utvecklarkonferensen (WWDC -98).

1998-03-19: Apple har släppt den svenska Mac OS 8.1-uppdateringen.

Windows NT har en egenhet som gör att den lätt lägger beslag på AppleTalk-skrivare så att de inte längre blir åtkomliga för Mac-användare. Tyvärr blir detta fallet när en NT-användare skall skriva ut på en AppleTalk-skrivare för första gången om han/hon använder standardinställningarna. För att undvika detta måste NT-användare se till att INTE låta "Övervaka den här AppleTalk-utskriftsenheten" vara ikryssad, vilket den är från början. Övervakning kan låta ganska oskyldigt men det innebär här att NT-datorn ändrar skrivarens AppleTalk-typ, så att den inte dyker upp i Väljaren längre (med t ex Inter*Poll kan man dock se den; AppleTalk-typen är då "<SERVER> LaserWriter", där <"SERVER> "är namnet på NT-servern, vilket är till nytta för att hitta vem som lagt beslag på skrivaren). I engelska NT heter övervakning "capture", vilket lite mer antyder vad som skall ske. I NT finns också möjlighet att göra en NT-kö till skrivaren (kallas delad/shared). Det bör man inte välja, såvida man inte verkligen vill ha en NT-kö till skrivaren. Om NT-användaren använder tcp/ip istället för AppleTalk för kommunikation med skrivaren uppstår inte dessa problem (många moderna LaserWriter-modeller stöder tcp/ip).

1998-03-18: Apple lanserade igår Apple Studio Display, som är en 15-tums flytande kristall-skärm (dvs samma typ av skärmar som används i bärbara datorer). Skärmen klarar 1024 x 768 bildpunkter i miljontals färger. Fördelarna jämfört med en traditionell bildskärm är den dramatiska storleks- (och vikt-) skillnaden samt bildkvaliteten. Priset när den börjar levereras i maj är i USA $2000.

Apple introducerade också en PowerMac G3 på 300 MHz med tillval som FireWire och DVD och visade en prototyp på en 400 MHz-modell.

1998-03-09: År 2000 närmar sig och med det sannolikt en del problem med datorutrustning. Apple har, till skilland från en del andra, inga problem med detta. Även de äldsta datorerna och system klarar sig till år 2040 (nuvarande datorer och system klarar sig till år 29940). Mer info finns på Apples år 2000-websida. År 2000-problemet bör alltså vara minimalt på Macintosh. Det kan dock finnas program som får problem om de inte använder operativsystemets rutiner för datumhantering. Bäst är att testa alla program man är beroende av i god tid.

1998-03-03: Apple sänkte igår prisena på PowerMac G3 med c:a 13%. Nytt universitetspris för billigaste modellen (den mest prisvärda) är c:a 15.500:-. PowerBook G3 sjunker motsvarande i pris och LaserWriter 8500 med drygt 10%.

1998-03-02: Imorgon 3/3 kl 15.30 (obs! eftermiddagstid) är det MacinLund-möte. Mötet handlar om Apples kommande operativsystem (Mac OS 8.1, Allegro, Rhapsody). Måns Thuresson från Apple medverkar. Platsen är röda rummet, entréplan, ekologihuset, Sölvegatan 37.

Apple har släppt en uppdatering till AppleShare IP 5.0.3. Den fixar buggar och stödjer Mac OS 8.1. Apple har även släppt G3-baserade servermodeller.

Apple lägger ned Newton.

En bugg i Mac OS 8.1 gör att man inte bör fildela CD-skivor om man har Mac OS 8.1 på en PCI-baserad Mac. Apple meddelar också att fildelning inte stöder volymer över 2GB, vilket är illa då många modeller levereras med större diskar (själv har jag ovetandes regelmässigt brutit mot detta utan problem).

1998-02-19: Utöver programvaror från Microsoft, Claris m fl så kommer nu även AppleSoft-programvaror in i Select-systemet. Det gäller bl a ARA-server, HyperCard, MacX, At Ease och Language Kits samt ev även AppleShare.

1998-02-12: Apples laserskrivare LaserWriter 12/640 PS är sedan någon vecka utgången ur sortimentet. Det innebär att Apples laserskrivarsortiment är klart begränsat just nu. LaserWriter 8500 kan inte heller rekommenderas för utskrift från administrativa system (framförallt ekonomisystemet orfi), då den enbart hanterarar sidbeskrivningsspråket PostScript och inte alls PCL.

CDROM-skivor med Mac OS kan köpas via Select för ungefär 200:-.

1998-02-10: Vi har hittat en allvarlig konflikt mellan PowerMac G3 och snabb-LUNET. Felet gör det omöjligt att använda AppleTalk-tjänster utanför den egna zonen. Se en mer detaljerad beskrivning för detaljer. Felet ligger i våra Cisco-routrar och är rapporterad till Cisco.

1998-02-07: Symantec har släppt en uppdaterare för SAM. Den uppdaterar tillägget SAM Intercept till version 4.5.3. Även bruksanvisningen till SAM finns tillgänglig i form av ett Acrobat-dokument.

1998-01-28: Claris, Apples mjukvarubolag, omorganiserar och byter namn till FileMaker, Inc. Ansvaret för Mac OS och ClarisWorks återgår till Apple. Det nya företagets enda produkt blir FileMaker för Mac och PC.

1998-01-27: MacinTouch uppger att postorderföretaget APS är på väg mot konkurs. Varning för att handla där alltså. APS var ett av de första postorderföretagen, känt för sina hårddiskar och omfattande annonsering i MacWEEK.

1998-01-20: Svensk FileMaker Pro 4 kommer in i Select senare idag.

1998-01-19: Mac OS 8.1 i amerikansk version är klart. En uppdaterare som uppdaterar Mac OS US-8.0 till US-8.1 kommer att finnas tillgänglig ikväll. Svensk version väntas under våren (den amerikanska uppdateraren kan inte användas för att uppdatera svenska system). En av de största förbättringarna är det nya filsystemet HFS+. På större diskar (över en gigabyte) med många filer kan det ge dramatiska effekter. Skillnaden ligger inte i prestanda (oförändrat) utan att hårddiskutrymmet används mycket mer effektivt och därigenom rymmer betydligt mer. Det är dock inget krav i Mac OS 8.1 att använda HFS+; det gamla filsystemet HFS stöds fullt ut. För att göra om en disk till HFS+ bör man göra följande: kolla disken med Disk First Aid (Skivkontroll), ta backup, formatera disken, radera och välja filsystemet Mac OS Extended (det officiella namnet på HFS+) samt återladda filerna från backupen. HFS+-diskar kan inte användas med tidigare system än Mac OS 8.1. Försöker man ändå, så är disken skrivskyddad och ser disken tom ut förutom ett dokument som beskriver vad man behöver göra för att kunna komma åt den.

1998-01-15: Apple har rensat en del i sitt sortiment. PowerMac 4400/200 och bildskärmarna Apple Multiple Scan 750 och 850 samt Apple Multiple Scan 15 Display har utgått. PowerMac 8600/250 och 9600/300 är på väg ut. Nya större skärmar är Apple ColorSync 17 Display och Apple ColorSync 20 Display. Prisläge för de nya skärmarna är kring 6.500 resp 15.000. Priset på PowerBook 1400 har sänkts med drygt 10%.

1998-01-14: Svenska MacPressen rapporterar om bråk mellan Studentlitteratur och Comit. Mer info ifinns i en uppföljande artikel.

1998-01-12: De nya PowerMac G3-modellerna har inbyggt ethernet, men skiljer sig ändå lite mot de flesta andra modeller med inbyggt ethernet. G3 har enbart ethernetanslutning för twisted pair-ethernet. Det stället till problem för institutioner som har dragit tunt ethernet. I dessa fall rekommenderar jag att man köper en minihub och kopplar in den mellan G3-datorns ethernetuttag och tunt ethernet-kabeln. En sådan minihub kostar kring 1100:- och kan av institutioner köpas från kommunikationsavdelningen, tel 28800. Denna lösning fungerar förstås också för andra datorer som enbart har twisted pair-ethernet, t ex PowerBook 3400.

1998-01-07: MacWorld i San Francisco pågår och Apple har kommit med en del nya pressreleaser:

Apple har levererat Yellow Box för Windows 95/NT och BlueBox för Rhapsody till utvecklare. Senaste betaversion (b7) av Mac OS 8.1 är mycket stabil.