Läs detta om Tur & Retur

Installation av Tur & Retur

Hämta "Tur&Retur 2.0.2a-installerare". Det finns två olika versioner att välja på, beroende på var du befinner dig:

Efter eventuell uppackning, öppna mappen "Tur&Retur 2.0.2a-installerare". Dubbelklicka på ikonen "Tur&Retur 2.0.2a installerare" för att installera programmet och följ sedan instruktionerna på skärmen. Mappen som nu installerats heter Tur&Retur och läggs i mappen "Tur&Retur 2.0.2a-installerare" på hårddisken, om du inte valt att lägga den någon annanstans. Om du vill kan du flytta mappen och exempelvis lägga den överst på skrivbordet.

Se för övrigt http://www.lu.se/pers/tor/ för mer information om Tur och Retur, eller kontakta personalenheten för eventuella frågor kring Tur & Retur.

Systemkrav

Dessutom måste datorn vara konfigurerad så att tcp/ip fungerar (kan du köra t ex Netscape, Explorer eller Eudora är detta krav redan uppfyllt). Vidare måste datorns ip-adress vara registrerad i nameserver och ip-adressen måste tillhöra Lunds universitet (kolla med institutionens datoransvarige om du är osäker på något av detta).

Körning av Tur&Retur

I Tur&Retur-mappen finns aliaset Tur&Retur, som används för att starta Tur&Retur-programmet. Om du vill kan du flytta det till önskad plats, t ex skrivbordet eller Apple-menyn.

I vissa fall startar inte Tur&Retur-programmet korrekt. Om du får ett meddelande där det står något i stil med att programmet som dokumentet skapats av inte kan hittas, så prova att bygga om datorns skrivbord (starta om datorn och håll sedan nere alternativ- och kommandotangenterna tills du får en fråga om du vill bygga om skrivbordet). Om du av någon anledning inte vill bygga om skrivbordet så går det också att dra dokumentet tor.aps (finns i mappen Tur&Retur) och släppa den på programmet Uniface (finns i mappen bin i mappen Tur&Retur).

Support

För support kring Tur&Retur, kontakta personalenheten på adress tor@pers.lu.se.

Bertil Ekenberg, LDC
2000-01-13


hem nyheter länkar inst. & konf. support inköp program datoransv.

Senast uppdaterad: 2003-10-22 11:10
roland.mansson@ldc.lu.se