Läs detta om nätverk (Open Transport)

Innehållet i detta dokument gäller enbart om din dator har Open Transport. Alla Macintosh-datorer med Mac OS 7.6 eller senare har Open Transport.

Ett enkelt sätt att se om datorn har Open Transport är att titta i Inställningar i Apple-menyn. Finns där AppleTalk och TCP/IP (se bilden ovan), så har datorn Open Transport. För mer information om Open Transport på äldre Macintosh-datorer, se längre ned i detta dokument.

Gör så här för att ställa in TCP/IP:

Gör så här för att ställa in AppleTalk:

Mer om Open Transport på äldre Macintosh-datorer

I System 7.5.3 - 7.5.5 kan man med programmet Nätprogramväljare (som finns i mappen Program & tillbehör) välja om man vill använda Open Transport eller inte. Om du väljer att inte använda Open Transport, följ då instruktionerna för MacTCP istället.

Open Transport måste användas på alla PowerMac med PCI-kortplatser. På dessa datorer kan inte MacTCP användas. Open Transport ingår i systemprogramvaran för dessa datorer (dvs det är förinstallerat på fabriken och installeras automatiskt om man installerar om systemet).

På de flesta övriga någorlunda moderna Macintosh-modeller (68030-processor eller bättre) kan man installera Open Transport. Det enklaste sättet att göra det är att installera Mac OS 7.6 eller senare, som både kräver och innehåller Open Transport. Ett alternativ är att installera System 7.5-uppdatering 2.0 (vilken i sin tur kräver att man sedan tidigare har System 7.5, 7.5.1 eller 7.5.2 installerat) och sedan väljer om man vill använda MacTCP eller Open Transport med programmet Nätprogramväljare som finns i mappen Program & tillbehör.

Versioner av Open Transport tidigare än 1.1 bör inte användas. Anvisningarna ovan förutsätter version 1.1 eller senare (för att se vilken version du har, öppna TCP/IP och välj sedan Visa info i Arkiv-menyn). Om du har en äldre version av Open Transport, installera först System 7.5-uppdatering 2.0 (eller senare) innan du fortsätter med att ställa in TCP/IP enligt ovan.


hem nyheter länkar inst. & konf. support inköp program datoransv.

Senast uppdaterad: 2003-10-22 11:10
roland.mansson@ldc.lu.se