Läs detta om MacPost

MacPost är ett system för elektronisk post på Macintosh-datorer. Det är utvecklat vid LDC. För att kunna använda det krävs följande:

MacPost-identiteter

Gör så här för att få en MacPost-identitet:

I regel är det klart inom ett dygn.

Om du inte anger annat så kommer datorpost som skickas till din adress enligt Person- och adresskatalogen i fortsättningen att levereras till din MacPost-brevlåda.

Installation

Programvaran finns i mappen "Kommunikation" på filhanteraren "MacPublic" i zonen "LDC.LU". Använd AppleShare-symbolen i Väljaren för att koppla upp dig som gäst mot filhanteraren. Kopiera sedan innehållet i MacPost-mappen till din egen disk. Dokumentationen som finns i samma mapp som MacPost beskriver utförligt hur du installerar MacPost på din dator (i korthet: Lyssnaren till mappen Tillägg i systemmappen, MacPost till valfri plats, omstart).

Om du inte har AppleShare-symbolen i din systemmapp, så måste du installera den. Det kan du göra med de disketter som följde med datorn. Det är viktigt att du använder Installeraren; det fungerar inte om du själv kopierar AppleShare-symbolen till systemmappen.

Om du inte hittar AppleShare-symbolen på systemdisketterna heller, så behöver du en nyare version. MacPost kräver system 6 eller senare. På dessa disketter finns AppleShare.

@

För att se hur du kommer åt det på din Mac, använd "Tangentbord" i Apple-menyn. ("@" finns ofta på "alt-*".)

Fullständig bruksanvisning för MacPost finns på MacPublic.


hem nyheter länkar inst. & konf. support inköp program datoransv.

Senast uppdaterad: 2003-10-22 11:10
roland.mansson@ldc.lu.se