Läs detta innan du installerar Mac OS 8.6

Licens

Lunds universitet har en Mac OS-licens som gäller anställda och institutioner. Studenter omfattas INTE och får ej använda de Mac OS-versioner som finns på MacPublic.

Om Mac OS 8.6

Mac OS 8.6 är en vidareutveckling av Mac OS 8.5. Den består dels av buggfixar och prestandaförbättringar, dels av några nya funktioner. Se Apples dokumentation i 8.6-mappen för mer info om dessa.

Mac OS 8.6-installeraren kan dels uppdatera en befintlig systemmapp till Mac OS 8.6, dels installera Mac OS 8.6 i en helt ny systemmapp.

På MacPublic finns Mac OS 8.6 i versioner både för svenska och amerikansk engelska. Om du uppdaterar ett befintligt Mac OS måste du välja samma språkversion som tidigare.

Systemkraven för Mac OS 8.6

För datorer som inte har PowerPC-processor är Mac OS 8.1 sista versionen.

Apple Remote Access (ARA)

ARA 3.1.3 ingår i Mac OS 8.6 och installeras automatiskt om man väljer standardinstallation. Följ anvisningarna i ARA 3-mappen för att konfigurera ARA, men installera inte den äldre ARA 3.0 under Mac OS 8.6. I svenskt Mac OS 8.6 heter kontrollpanelen Fjärranslutning istället för Remote Access.

Internet-assistent

I Mac OS 8.6 ingår en internet-assistent. Undvik den och ställ istället in TCP/IP enligt de anvisningar som finns i TCP/IP-mappen på MacPublic (i korthet ethernet och bootp).

QuickTime Pro

I Mac OS 8.6 ingår QuickTime Pro, som är en utökad version av QuickTime. För att aktivera den måste man mata in ett registreringsnummer. Det gör man i QuickTime-inställningar i Inställningar i Apple-menyn. Välj där Registrering i popup-menyn, klicka på "Mata in registrering" och mata in "apple lu" (med små bokstäver) vid namn och "79D9-7E98-FB7A-480E-520B" vid "Registreringsnummer".

Köp av CD-skiva

Jag har CD-skivor med Mac OS (svensk eller engelsk). Kontakta mig om du vill köpa en sådan (gäller enbart användare på Lunds universitet).


hem nyheter länkar inst. & konf. support inköp program datoransv.

Senast uppdaterad: 2003-10-22 11:10
roland.mansson@ldc.lu.se